Praktijk Hoek Melkweg - Studentenhulpverlening

janphilipEen van de oprichters van Praktijk Hoek Melkweg.


Ik studeerde in 1982 af als klinisch psycholoog en specialiseerde mij daarna als gezondheidszorg- psycholoog. Verder deed ik een opleiding Gestalttherapie en Psychosynthese.

Carla Engelsman Sinds 2014 ben ik lid van het team Praktijk Hoek Melkweg.

 

Ruim 10 jaar geleden ben ik gestart met mijn gestaltpraktijk voor psychotherapie, coaching en systemisch werk: http://www.grondondermijnvoeten.nl/. Grond is de basis van ons bestaan. Problemen of (levens) vragen kunnen we dikwijls benoemen als: geen grond meer onder de voeten voelen, uit balans zijn, of geen grip of houvast meer hebben.

magdalenaMijn afstudeerstage voor de master Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik begin 2018 bij Praktijk Hoek Melkweg (PHM) gelopen. Na het afronden van mijn studie ben ik direct lid van het team geworden. Ik werk hier met veel enthousiasme en vind het werk zeer inspirerend. Elke dag fascineert het me weer hoe bijzonder en uniek elke cliënt is.

 

Naast mijn wetenschappelijke opleiding ben ik actief bezig met mijn spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

willemSinds begin 2019 werk ik als psycholoog bij Praktijk Hoek Melkweg. Naast Psychologie heb ik ook Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociologie gestudeerd. Ik heb een eerstegraads lerarenbevoegdheid. Naast mijn werk als psycholoog ben ik sinds 2007 docent bij de opleiding Social Work aan de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen.

simoIn februari 2019 ben ik als stagiair begonnen bij Praktijk Hoek Melkweg. Sinds juli van dat zelfde jaar werk ik hier als basispsycholoog. Mijn werkzaamheden bestaan uit het regelen en uitvoeren van intakes, individuele therapie en af en toe bijdragen aan workshops en trainingen.

 

Het is voor mij erg waardevol om andere mensen bij te staan wanneer ze vastlopen in hun leven en ze op dat moment iets te kunnen bieden zodat ze hun eigen leven, met de daarbij horende pieken en dalen, weer hoopvol op kunnen pakken.

marjaSinds 2012 werk ik bij Praktijk Hoek Melkweg. Ik ben gepromoveerd in de klinische psychologie, op het onderwerp ervaringen bij suïcidaliteit.

 

Mijn masterstudie sociale- en ontwikkelingspsychologie richtte zich op sociale en culturele identiteit.

agnes

Sinds 2006 werk ik bij Praktijk Hoek Melkweg. Ik begeleid hier, samen met mijn collega Ralph Evers, de assertiviteits- en stagetrainingen. Daarnaast geef ik individuele therapie.

 

Ik studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en momenteel volg ik een opleiding aan het Aumm instituut voor lichaamsgerichte therapie en innerlijk kindwerk.

R.EversIk studeerde klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde mij daarna in Gestalttherapie.

Van de vele psychologische theorieën en vormen van psychotherapie inspireert de Gestaltbenadering mij in het bijzonder vanwege haar aandacht voor de mens in zijn situatie.

Angel BusterAls geboren en getogen Amerikaanse studeerde ik in 2001 af in de psychologie aan de universiteit van Oklahoma.

De afgelopen 10 jaar heb ik consultancy werk gedaan bij bedrijven. Hierbij stonden thema’s als communicatie, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en efficiënte samenwerking centraal.

^