Praktijk Hoek Melkweg - Studentenhulpverlening

janphilipEen van de oprichters van Praktijk Hoek Melkweg.


Ik studeerde in 1982 af als klinisch psycholoog en specialiseerde mij daarna als gezondheidszorg- psycholoog. Verder deed ik een opleiding Gestalttherapie en Psychosynthese.

Carla Engelsman Sinds 2014 ben ik lid van het team Praktijk Hoek Melkweg.

 

Ruim 10 jaar geleden ben ik gestart met mijn gestaltpraktijk voor psychotherapie, coaching en systemisch werk: http://www.grondondermijnvoeten.nl/. Grond is de basis van ons bestaan. Problemen of (levens) vragen kunnen we dikwijls benoemen als: geen grond meer onder de voeten voelen, uit balans zijn, of geen grip of houvast meer hebben.

peterNa het behalen van mijn master Klinische Psychologie in 2015 aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik in mei 2016 gaan werken bij Praktijk Hoek Melkweg. Hier doe ik intakegesprekken, individuele therapie en assertiviteitstrainingen.

 

maikeNa het afronden van de masteropleiding Klinische en Ontwikkelingspsychologie (2007) heb ik een mooie veelzijdige weg afgelegd. Mijn verdere ‘reis’ bestond onder meer uit de bacheloropleiding Spaanse Taal en Cultuur, diverse filosofievakken, verschillende administratieve functies in de (geestelijke) gezondheidszorg, cursussen op het gebied van systemisch werk en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en mijn hobby’s zingen en schilderen.

 

Sinds eind 2017 werk ik met veel plezier als psycholoog bij Praktijk Hoek Melkweg.


eelkeIk werk sinds maart 2018 als psycholoog bij Praktijk Hoek Melkweg. Mijn interesse in psychologie ontstond tijdens het volgen van de opleiding sport & gezondheid. Ik merkte dat, hoeveel kennis ik ook had van voeding, sport en het menselijk lichaam, het uiteindelijk toch allemaal draait om het gedrag en de persoon erachter. Om iemand echt te kunnen helpen had ik dus meer kennis nodig van menselijk gedrag.

marjaSinds 2012 werk ik bij Praktijk Hoek Melkweg. Ik ben gepromoveerd in de klinische psychologie, op het onderwerp ervaringen bij suïcidaliteit.

 

Mijn masterstudie sociale- en ontwikkelingspsychologie richtte zich op sociale en culturele identiteit.

agnes

Sinds 2006 werk ik bij Praktijk Hoek Melkweg. Ik begeleid hier, samen met mijn collega Ralph Evers, de assertiviteits- en stagetrainingen. Daarnaast geef ik individuele therapie.

 

Ik studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en momenteel volg ik een opleiding aan het Aumm instituut voor lichaamsgerichte therapie en innerlijk kindwerk.

R.EversIk studeerde klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde mij daarna in Gestalttherapie.

Van de vele psychologische theorieën en vormen van psychotherapie inspireert de Gestaltbenadering mij in het bijzonder vanwege haar aandacht voor de mens in zijn situatie.

Angel BusterAls geboren en getogen Amerikaanse studeerde ik in 2001 af in de psychologie aan de universiteit van Oklahoma.

De afgelopen 10 jaar heb ik consultancy werk gedaan bij bedrijven. Hierbij stonden thema’s als communicatie, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en efficiënte samenwerking centraal.

Facebook